Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Bakt torsk med pasta

Bakt torsk med en fyldig tomatisert pastasaus er både enkelt og smakfullt. Det kan Tomas Nilsen, bedre kjent som Lovundkokken garantere. 

Bakt torsk med pasta
Foto: Kristin Søylen

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 55 °C.

  • Dryss grovt salt over torskefileten og la ligge i 30 minutter.

  • Skyll av saltet, tørk fileten godt og skjær den i porsjonsstykker.

  • Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og bak i stekeovnen i ca. 30 minutter.

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

Saus

  • Skjær fennikel, løk, sjalottløk og hvitløk i skiver.

  • Rens og finhakk chili.

  • Del hermetisk paprika i to, skrap ut frøene og skjær den i fire.

  • Ha olivenolje i en gryte og fres løk, sjalottløk og hvitløk til den er gjennomsiktig.

  • Tilsett fennikel og chili, og la det surre i ca. 2 minutter.

  • Ha i hermetisk paprika og tomat, og la grønnsakene småkoke i ca. 15 minutter.

  • Tilsett oliven, og smak til med saft av sitron, salt og pepper.

  • Vend pasta og basilikum inn i sausen rett før servering.

Server pastaen med torsk på toppen.