Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Bruschetta med kamskjell og lakserogn

Bruschetta passer både som forrett, lunsj eller tapas. Denne sjømatvarianten av retten serveres med kamskjell og lakserogn.

Bruschetta med kamskjell og lakserogn
Foto: Eva Brænd

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Ha loffskivene på et stekebrett eller rist med bakepapir, drypp over olivenolje og gni dem inn med hvitløk.

  • Skjær mozzarella i tynne skiver og legg dem på loffskivene.

  • Stek i stekeovnen i ca. 2-3 minutter, til osten så vidt begynner å smelte.

  • Dryss litt salt og pepper på kamskjellene og stek dem i olje, ca. 30 sekunder på hver side.

  • Skjær kamskjellene i små terninger og fordel over loffskivene.

Server bruschetta med lakserogn på toppen, og pynt gjerne med friske urter.