Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Dampede blåskjell med blåmuggost

Kanskje blir blåskjell helgens høydepunkt? I denne oppskriften damper du blåskjell i hvitvin og lager en saus av kraften med fløte og blåmuggost.

Dampede blåskjell med blåmuggost
Foto: Kim Holthe

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i solsikkeolje til løken er myk, men ikke brun.

  • Hell på hvitvin og gi det hele et lite oppkok.

  • Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe til skjellene har åpnet seg, ca. 3 minutter.

  • Sil kraften over i en liten kasserolle og tilsett blåmuggost.

  • Pisk sausen til blåmuggosten er oppløst og ha i matfløte.

  • Kok inn sausen så den blir litt tykkere.

Hell sausen over blåskjellene og server med brød ved siden av.