Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Fiskegryte med høstens grønnsaker

Lag en enkel og smakfull fiskegryte med høstens beste grønnsaker og en god råvare fra havet. Torskefilet og annen hvitfisk passer godt i en slik gryte.

Fiskegryte med høstens grønnsaker
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Skjær torskefileten i terninger.

  • Skjær vårløk, gulrot, kålrot og potet i terninger.

  • Ha vann i en kasserolle sammen med grønnsakene og kok i ca. 10 minutter.

  • Lag en jevning av hvetemel og melk, rør det inn i gryten og kok opp.

  • Smak til med salt og pepper og eventuelt litt pulver av fiskebuljong.

  • Ha fisken i gryten og la den trekke til den er kokt.

  • Rør crème fraîche forsiktig inn i gryten.

Server gryten med flatbrød ved siden av.

Tips: Torskefilet kan gjerne byttes med seifilet eller hysefilet.