Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Gratinert krabbe

En klassisk måte å tilberede krabben på når du ønsker en variasjon til krabbe naturell. Her kan du bruke både hele og fylte krabbeskall.

Gratinert krabbe
Foto: Kim Holthe

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Ta ut alt kjøttet fra krabbeskallet, og legg skallet til side. 

  • Finhakk oregano, persille, sjalottløk og paprika, og surr i olje i ca 2-3 minutter til det er mørt.

  • Avkjøl blandingen og rør den sammen med krabbekjøttet.

  • Rør inn kremfløte og smak til med saft av sitron, salt og pepper.

  • Skrubb og tørk krabbeskalllene og fyll dem med krabbemassen.

  • Ha ost over og gratiner krabbene midt i stekeovnen i ca. 10 minutter. De skal bli gylne og gjennomvarme.

Server krabbeskallene straks med salat og brød ved siden av.