Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Gryte med laks, sopp og kål

De lettvinte hverdagsmiddagene blir til i en og samme gryte, som i denne oppskriften med laks, sjampinjong og kål. Men spennende blir det når krydder får spisse smaken.

Gryte med laks, sopp og kål
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Skjær laks i store terninger.

  • Finhakk sjalottløk, skjær sjampinjong i tynne skiver og hodekål i strimler.

  • Brun lakseterningene lett i olje på middels sterk varme, ta dem opp og legg dem til side.

  • Stek sjalottløk myk og blank, tilsett soppen og la det surre i et par minutter.

  • Vend inn kålen og stek videre i 1-2 minutter. 

  • Dryss på provencekrydder, salt og litt kajennepepper.

  • Rør sammen vann og crème fraîche, og hell over grønnsakene.

  • Legg lakseterningene på toppen, legg på lokk og la retten surre på svak varme til alt er mørt, 3-4 minutter.

Server med persille drysset over, med brød ved siden av.

Tips: Bruk gjerne skogssopp om du har.