Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Hel kveite i ovn med rotgrønnsaker

Kveite blir saftig og fin når den bakes hel i stekeovn, og er en enkel måte å tilberede mat til mange på. Med urter og sesongens rotgrønnsaker blir det et godt og sunt måltid.

Hel kveite i ovn med rotgrønnsaker
Foto: Alf Børjesson

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Rens kveiten og skjær av hode og hale. Klipp av finnene og flå av skinnet.

  • Rør sammen vann og salt, og la fisken ligge i saltlaken i ca. 8 minutter. Ta den opp og tørk den godt.

  • Brun kveiten lett i en blanding av olje og smør, og kvern over pepper.

  • Legg kveiten i en smurt ildfast form sammen med hakket persille.

  • Ha revet sitronskall og sitronsaft over fisken. 

  • Hell på hvitvin og bak fisken i stekeovnen til den så vidt er gjennomkokt, ca. 15 minutter.

Sandefjordsmør

  • Kok inn kremfløte til den tykner og pisk inn smør i små terninger. 

  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft, og rør inn hakket persille like før servering.

Tilbehør

  • Skjær gulrot, persillerot og kålrot i staver og kok knapt møre i lettsaltet vann.

Server kveiten på grønnsakene med purre drysset over, med sandefjordsmør og kokte poteter ved siden av.