Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ingefær- og chilimarinert laks

Laks på grill er kjempegodt, og en god marinade gjør laksen enda bedre. I denne oppskriften er marinaden laget av ingefær, chili, hvitløk, sitrongress og olivenolje.

Ingefær- og chilimarinert laks
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Framgangsmåte

  • Varm opp grillen og skjær laksefileten i serveringsstykker. 

  • Finhakk hvitløk og chili, og skjær sitrongress i små biter. 

  • Riv ingefær og bland med de andre ingrediensene til marinaden. 

  • Legg laksestykkene i en smurt grillform og hell marinaden over. 

  • Vend laksen så den blir dekket av marinade og la den ligge i 1-2 timer i romtemperatur. 

  • Dekk formen med grillfolie eller lokk og grill laksen i ca. 15 minutter til laksen så vidt er gjennomstekt.

Server laksen med en frisk salat det finner du her.