Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Klippfiskboller

Dette er en oppskrift inspirert av Portugal der en herlig blanding av klippfisk, potet, hvitløk og pepper blir frityrstekt i små boller. Server klippfiskbollene med en frisk salat.

Klippfiskboller
Foto: Alf Børjesson

Framgangsmåte

  • Del klippfisk i store stykker og kok dem i ca. 10 minutter i så mye vann at det akkurat dekker klippfisken.

  • Flak og riv klippfisken i lange fibre. 

  • Skrell potet, kok dem møre og mos dem.

  • Skill egg.

  • Pisk eggehvite.

  • Finhakk løk, hvitløk og bladpersille.

  • Bland forsiktig klippfisk og most potet med eggeplommer, løk, hvitløk og bladpersille.

  • Bland massen godt med hendene eller en tresleiv.

  • Vend i eggehvite.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Form massen med to spiseskjeer til jevne boller.

  • Friter bollene i rikelig varm olje og legg dem over på tørkepapir.

Server klippfiskbollene med salat og cherrytomater.