Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Kokt torsk med poteter og grønnsaker

Kokt torsk er bestandig godt. Prøv denne oppskriften med dressing og grønnsaker til. Middagsretten passer like godt på en hverdag som en dag du har lyst på noe ekstra godt.

Kokt torsk med poteter og grønnsaker
Foto: Alf Børjesson

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i serveringstykker, rødløk i tynne ringer, gulrot i skiver, og sellerirot og potet i terninger.

  • Kok opp fiskekraft sammen med hvitvin og hvitvinseddik.

  • Tilsett grønnsakene og la det koke i ca. 3 minutter.

  • Legg i fiskestykkene og la dem trekke i ca. 6 minutter. 

  • Skjær vårløk i skiver og ha i mot slutten av koketiden.

Dressing

  • Rør sammen crème fraîche, dijonsennep og hakket persille. 

  • Smak til med sitronsaft, og salt og pepper.

Server fisken med grønnsakene rundt og litt dressing på toppen.