Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Lakseburger i pitabrød med salat

En hjemmelaget fiskeburger er alltid en slager. Fiskeburger av laks i pitabrød med salat og hjemmelaget Thousand Island dressing er noe ingen kan si nei til. 

Lakseburger i pitabrød med salat
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Skjær laksefileten i terninger.

  • Rens, vask og grovhakk persille.

  • Ha lakseterningene i en foodprosessor.

  • Tilsett salt og kjør sammen i noen sekunder.

  • Tilsett egg og kjør sammen i noen sekunder.

  • Ha i melk, potetmel, pepper og persille, og kjør sammen til en jevn farse.

  • Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.

  • Form flate kaker og stek dem i flytende margarin, 2–3 minutter på hver side.

Thousand Island dressing

  • Vask og rens rødløk og tomat.

  • Finhakk rødløk, tomat, sylteagurk, og gressløk.

  • Bland sammen majones og lettrømme, og smak til med salt og pepper.

  • Bland inn finhakket rødløk, tomat, sylteagurk, og gressløk.

Tilbehør

  • Varm pitabrødene etter anvisning på pakken.

  • Vask og rens tomat og rødløk, og skjær dem i skiver.

  • Vask og rens salaten.

Legg en lakseburger i et pitabrød sammen med tomat, rødløk, salatblader og sylteagurk, og ha litt dressing over.