Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Makrell med grønnsaker

Makrell er en fisk som brukes svært mye i Japan. Prøv en japanskinspirert variant med makrellfilet og grønnsaker. Server med kokt ris eller godt brød.

Makrell med grønnsaker
Foto: Astrid Hals

Framgangsmåte

  • Skjær makrellfiletene i 2 cm brede stykker. 

  • Stek stykkene gylne og sprø i olje, ca. 2 minutter på hver side. Ta dem opp og hold dem varme.

  • Bland sammen hvitvinseddik, soyasaus og sukker, og bland inn revet nepe.

  • Rens og skjær squash og aubergine i 1 cm tykke skiver. Rens og skjær paprika i tykke strimler. 
  • Stek grønnsakene til de er knapt møre.

Hell dressingen over makrellen før servering og dryss over finhakket chili og peppermix.

Tips: Kokt ris smaker godt til. Både makrellen og grønnsakene kan naturligvis tilberedes på grillen.