Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Minipai med laks og kveite

Minipai med laks og kveite fylt med tomatpesto og toppet med revet ost er utrolig enkelt og kjempegodt. Nydelig til helgekos, med store variasjonsmuligheter.

Minipai med laks og kveite
Foto: Astrid Hals

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær kveitefileten og laksefileten i strimler, og rødløk i tynne skiver.

  • Del cherrytomat og oliven i to.

  • Kjevle butterdeig til 0,5 cm tykkelse, del i passe stykker og legg i paiformer.

Tomatpesto

  • Ha ingrediensene i en foodprosessor og kjør sammen til en jevn mos.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Smør tomatpesto i paiformene.

  • Fordel fisken og grønnsakene i paiene, og legg ost på toppen.

  • Stek paiene i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Topping

  • Skjær røkt laks i strimler.

  • Rør sammen lettrømme og balsamicoeddik, og bland med røkt laks og ruccolasalat.

  • Smak til med nykvernet sort pepper.

Ha toppingen over paiene, og server.