Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Pai med røykt kolje

Denne paien med røykt kolje er god nystekt, men kan også avkjøles før den spises. Oppskriften er rask, det er bare stekingen som tar litt tid. Den bruker du til å lage råkost som tilbehør.

Pai med røykt kolje
Foto: Esten Borgos

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær roykt kolje i små terninger.

  • Kjevle ut paideig og kle en paiform på ca. 24 cm i diameter. 

  • Klem godt inntil kantene, prikk bunnen med en gaffel og sett formen i kjøleskapet. 

  • Skjær vårløk i tynne skiver og del cherrytomatene i to. 

  • Pisk sammen crème fraîche, egg, dijonsennep og pepper.

  • Legg kolje i paiformen, fordel vårløk og ost over, og legg på cherrytomatene.

  • Hell eggblandingen over og stek paien i stekeovnen i ca. 35 minutter. 

Råkost

  • Riv gulrot grovt, press appelsinsaft over og bland godt sammen.

Server paien med råkost ved siden av.