Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Pekanstekt ørret med appelsin- og rosmarinsaus

Ørret med en skorpe av de søte pekannøttene, servert med frisk saus av appelsin og rosmarin. Dette er en oppskrift med mange smaker, og du kommer til å nyte kombinasjonen av dem.

Pekanstekt ørret
Foto: Aina Hole

Framgangsmåte

  • Skjær ørretfilet i serveringsstykker og dryss over salt og pepper.

  • Kjør pekannøttene og halvparten av hvetemelet i foodprosessor og ha blandingen over i en vid bolle.

  • Ha resten av hvetemelet i en egen bolle, og pisk eggehvite lett sammen i en tredje bolle.

  • Dypp den ene siden av ørretstykkene i hvetemel, og den andre siden først i eggehvite og deretter i pekanblandingen.

  • Smelt smør i en stekepanne og la det bli gyllent.

  • Legg i ørretstykkene med pekansiden ned og stek til pekansiden er gyllen og sprø.

  • Snu og stek på den andre siden til ørreten så vidt er gjennomstekt.

Saus

  • Press saft av appelsin og sitron, og finhakk sjalottløk. 

  • Ha appelsinsaft, sitronsaft, sjalottløk, hvitvin, hvitvinseddik, persillestilker og timian i en kasserolle og kok forsiktig i ca. 10 minutter.

  • Tilsett rosmarin og kok videre til det omtrent en tredel igjen av væsken. 

  • Sil sausen over i en ren kasserolle, tilsett kremfløte og kok opp.

  • Reduser varmen og rør inn smøret bit for bit, sausen skal ikke koke mens du gjør dette.

  • Smak til med salt og pepper.

Salat

  • Riv gulrot og skjær hjertesalat i fine strimler.

  • Finhakk gressløk og bland sammen med gulrot og hjertesalaten.

Server ørret med saus og salat. Pynt gjerne med gressløk og hele pekannøtter på toppen.