Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Reker med appelsinsyltede grønnsaker og pasta

Lag en frisk og annerledes pasta neste gang. Denne oppskriften med reker, fennikel, gulrot, brokkoli, appelsinsaus og pasta vil nok imponere hele familien.

Reker med appelsinsyltede grønnsaker og pasta
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Kok pasta etter anvisningen på pakken.

  • Skrell fennikel og gulrot og skjær dem i staver på ca. 1 x 3 cm. 

  • Del brokkoli i små buketter.

  • Ha grønnsakene i en kasserolle sammen med appelsinjuice, sukker, hvitvinseddik og stjerneanis. 

  • Kok opp og la trekke til grønnsakene er knapt møre. 

  • Sil appelsinkraften av grønnsakene over i en kasserolle. 

  • Kok opp appelsinkraften og jevn med maisennajevner under stadig omrøring.

  • Skjær smør i terninger og pisk inn i sausen. Sausen må ikke koke når smøret tilsettes, da kan den skille seg. 

  • Smak til med salt og pepper. 

  • Varm grønnsaker og reker i sausen uten at det koker, og vend inn pasta.

Server med revet parmesanost drysset over.