Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Rekesuppe med spinat, kikerter og tomat

Denne rekesuppen med spinat, kikerter og tomat er en fin suppe for deg som ønsker en forandring fra den tradisjonelle fiskesuppen. Dette er en suppe som varmer.

Rekesuppe med spinat, kikerter og tomat
Foto: Tom Haga

Framgangsmåte

  • Skrell og skjær potet i biter.

  • Finhakk hvitløk og grovhakk chili.

  • Varm olivenolje i en gryte, og ha i potet, hvitløk, kikerter, timian og hvitvin.

  • Kok hvitvinen inn til en tredel.

  • Ha i chili, hermetiske cherrytomater og hermetiske tomater, og la det småkoke i ca. 30 minutter.

  • Smak til med eplecidereddik, salt og pepper.

  • Vask spinaten og riv av stilken, og hakk bladpersille. 

  • Ha reker, spinat og bladpersille i suppen, og rør om et par ganger.

Server suppen straks med brød ved siden av.