Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Salat med søtpotet og jordbær

Denne salaten med søtpotet, jordbær og fetaost passer til alle typer fisk, særlig til laks og ørret. Et godt tips er å servere den til grillede laksespyd. 

Salat med søtpotet og jordbær
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skrell og skjær søtpotet i terninger.

  • Bland rapsolje, oregano og salt, og ha søtpotetterningene i blandingen.

  • Legg terningene i en ildfast form og stek midt i stekeovnen i ca. 30 minutter.

  • Del cherrytomater og jordbær i to, grovhakk vårløk og koriander, og skjær fetaost i terninger.

  • Bland sammen cherrytomat, jordbær, vårløk, koriander, fetaost, småbladet salat og ruccolasalat.

  • Tilsett søtpotetterningene når de er avkjølte og smak til med balsamicosirup.

Server salaten til den fisken du ønsker.