Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Seifilet bakt med kantareller

Om du har vært på sopptur eller har kjøpt kantarell i butikken er du ikke langt fra et godt måltid. Prøv denne oppskriften der kantarell og sei er lagt i samme form.

Seifilet bakt med kantareller
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C. 

  • Skjær seifileten i tynne skiver.

  • Del kantarellene i mindre biter, men la noen være hele til servering. Stek dem raskt i olivenolje uten at de blir brune og dryss på litt salt og pepper. 

  • Ta soppen ut av stekepannen, ha i vann og kok ut pannen til du får en sjy. Ha i finhakket persille og kok inn sjyen til det bare så vidt er fuktig. Ha den oppskjærte soppen tilbake i stekepannen. 

  • Legg sei og soppblandingen lagvis i en ildfast form. Dekk med aluminiumsfolie og stek i stekeovnen i ca. 6 minutter.

Server på en tallerken med potetmos, drypp olivenolje og balsamicoeddik rundt, og pynt med hele kantareller og persille.