Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Tartar av ishavsrøye med salat

I denne oppskriften blir rå ishavsrøye finhakket og blandet med gressløk, pepperrot, olivenolje, soyasaus og lime. Servert med enkelt tilbehør er dette en perfekt forrett.

Tartar av ishavsrøye med salat
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Ishavsrøye må fryses i minimum 24 timer før den brukes rå.

  • Fjern bein og skinn fra filetene, skyll dem i kaldt vann og tørk med tørkepapir.

  • Finhakk ishavsrøyefiletene og gressløk, riv pepperrot og bland sammen.

  • Bland sammen olivenolje og soyasaus, og smak til med saften av lime.

  • Ha soyasausblandingen sammen med ishavsrøyen og bland godt sammen.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Form tartaren i en liten kopp eller med en skje, og anrett på fat.

Saus

  • Finhakk gressløk og riv pepperrot.

  • Bland sammen alle ingrediensene til sausen og smak den til med salt og pepper.

Server tartar med salat og saus på fatet, og med loff ved siden av.