Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Terøykt torskefilet med spinatmousse

Terøykt torskefilet med spinatmousse er en lekker forrett som tilberedes i forkant av middagsselskapet. Oppskriften passer ypperlig til en finere 3-retters middag. 

Terøykt torskefilet med spinatmousse
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Skjær torskefileten i tynne skiver og dryss salt over.

  • Legg et jevnt lag teblader i en stekepanne og ha aluminiumsfolie over. Pensle aluminiumsfolien med olivenolje og stikk mange, tette hull i den.

  • Legg torskeskivene på aluminiumsfolien, ha på lokk og sett stekepannen på stekeplaten på full styrke til det damper, ca. 10 minutter.

Spinatmousse

  • Tin spinat og klem ut så mye vann som mulig. 

  • Kok opp vann, rør inn buljonggelépulver og avkjøl. 

  • Rør inn spinat og lettrømme, og smak til med salt og kajennepepper. 

  • Hell blandingen i en liten bolle og sett kaldt til spinatmoussen stivner. 

  • Bruk en skje til å forme små egg av spinatmoussen.

Server terøykt torskefilet med spinatmousse, cherrytomater og ristet loff. Pynt gjerne med litt ruccolasalat og noen dråper olivenolje.