Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Den nederlandske nasjonalretten kommer fra Norge. Det er ikke rart at de som allerede har smakt matjessild, ganske enkelt sier: "Eat as matjes you can!"

Trodde du at du hadde smakt sild? Helt sikker? Da skal du også prøve matjessild, den nederlandske nasjonalretten som har sitt opphav i Norge. Dette er jomfrusild, tre år gammel og akkurat kjønnsmoden, fisket før den rekker å gyte og dermed på sitt feiteste tidlig i den norske sommeren. Det er mange grunner til at du da bør benytte sjansen - og den deilige råvaren matjes:

  • Den runde smaken er annerledes enn noe annet du har smakt, fordi matjes er saltet kun et døgn. Det må vel regnes som en kompliment til matjessilda at nederlendere kjøper den fra boder, slik vi nordmenn gjør med pølser i brød.
  • Ikke bare smaken er særpreget, det er også den myke konsistensen. Det er en helt spesiell saltemetode som gjør matjessilda så mør at den smelter på tungen.

Når du får smaken på matjessild, er det greit for deg å vite at du kan kjøpe matjes på butikker i:

• Oslo: Meny Asker, Meny Bryn, Meny Sandvika, Meny Ski, Meny Colosseum, Meny Høvik, Jakobs på Holtet, Fenakroken, Fiskeriet, Flyvefisken, Meny CC Vest og Meny Carl Berner.

  • Sandefjord: Brødrene Bergren.
  • Stavanger: Helgø-Meny-butikker, Coop Mega Madla.
  • Haugesund: Obs og Meny Aksdal.
  • Bergen: Strandkaien fisk.
  • Ålesund: Neptun fisk.
  • Trondheim: Ravnkloa fisk og skalldyr.
  • Tromsø: Dragøy og Karls Fisk og Skalldyr AS.

Spør etter matjessild neste gang du er i butikken, og husk: Eat as matjes you can!