Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Rekecocktailen har i mange år vært en kjær gjest på selskapsbordet. Her får du både oppskriften og klassikerens historie.

Reker er populær festmat i Norge, gjerne servert som rekecocktail i høye glass. En av grunnene er at den skal serveres kald, og faktisk kan stå på bordet før gjestene setter seg. Da blir det litt mindre hektisk på kjøkkenet de første minuttene av selskapet.

  • Oppskriften dukket første gang opp i kokeboken Boston Cooking-School Cook Book i 1937.

  • Opplysningskontoret for fisk testet ut rekecocktail så tidlig som i 1954, men det var ikke før Ingrid Espelid Hovig lanserte oppskriften på Fjernsynskjøkkenet i 1966 at det ble sving på sakene.

  • I løpet av en tiårsperiode ble rekecocktailen svært populær, og den var en sentral selskapsrett på 1970-tallet.

  • I dag er en populær variant av rekecocktailen å servere reker med majones i en halv avokado. Det rosa mot det grønne tar seg fint ut på selskapsbordet, og sitronen hindrer det grønne fruktkjøttet i å bli misfarget.  

Lag rekecocktail selv og ta tradisjonen videre.