Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Grill er ikke bare deilig mat, det er også en stemning og et selskap. Derfor griller vi ofte, og med laks er det lekende lett å lykkes og variere.

Ikke uten grunn er laksen den fisken vi oftest griller om sommeren:

  • Den kler mange smaker, enten det er søte eller sterke.

  • Den er fast i fisken og enkel å håndtere både før og etter den har vært på grillen. Derfor er det lett å få et godt resultat når du griller laks.

  • Ikke minst: Siden den er proppfull av sunt fiskefett, antioksidanter og vitaminer kan du kose deg med god samvittighet hele sommeren.

Les også: Gode tips når du skal grille fisk

Spennende smaker 

I seg selv har laksen den friske smaken og faste konsistensen som gjør den så populær på grillen. I tillegg er den utgangspunktet for spennende smaker som gjør det enkelt å variere. Dermed blir den lett en favoritt for hele familien:

  • Laksen er en like god venn av den søte ananasen som den spisse fennikelen. Prøv grillet laks med ananassalsa eller grillet laks med fennikel, så skjønner du hvorfor.

  • Laksen passer godt sammen med de yngstes favorittsmaker. Prøv tacosaus eller pastasaus når du lager Havets skattkiste.

  • Laksen kan være både rotnorsk, som i laks i folie med poteter og epler, og globetrotter, som i teriyakimarinert laks.

Lett å lykkes 

Du skal verken sove bort sommernatta eller kokkelere bort sommerdagen. Det er derfor du griller, og det er derfor du velger laks på grillen:
  • Det krever lite forarbeid. Salt, pepper og sitron holder lenge, alle andre smaker er bonus.

  • Det går på 1-2-3: Du pensler laksen, legger den på smurt folie eller med skinnsiden ned og tar den av 6-10 minutter senere. Se stegene her.

  • Den er så fast og håndterlig at du lykkes også hvis du vil servere laksen som grillet lakseburger eller laksespyd.

Se flere oppskrifter: med laks på grillen