Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

3 tips for deg som elsker koriander

Med koriander er det enten elsk eller hat. Her er tre oppskrifter for deg som ikke kan få nok. 

3 tips til koriander
Foto: Synøve Dreyer

Koriander ser litt ut som bladpersille, men la deg ikke lure. De har ingenting til felles bortsett fra de taggete bladene. Koriander er i en annen liga når det kommer til lukt og smak.  

Korianderhaterne kan lukte både deg og maten din på mils avstand, og skygger raskt unna. Korianderelskerne kommer bare nærmere.  

Korianderelskerne mener at ingenting lukter så godt som en plante med frisk koriander. Korianderhaterne hopper bukk over krydderstanden i fruktdisken. 

Krydderurten er obligatorisk i sørøstasiatisk og meksikansk mat, og her hjemme får du tak i den i de fleste dagligvarebutikkene. De friske urtene tilsetter du på slutten av matlagingen, og her er det ingen grenser for hvor mye du har i. Du kan også bruke korianderfrø, da blir smaken enda sterkere. Frøene brukes som krydder og må knuses før bruk.

Er du en korianderelsker bør du prøve deg på disse oppskriftene: 

1. Reis til Thailand på 1-2-3 med fiskekakene som du garantert må lage tredobbel porsjon av. 

2. Har du ikke prøvd poke ennå? I poke med spicy reker har du sjansen til å pøse på med koriander. 

3. Mango, chili og koriander. I ceviche med ørret og kveite  er det mye av alt det gode. Server med nachochips ved siden av.