Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

NM i lunsj 2018

Mange ungdommer var engasjert i NM i lunsj i fjor - og nå er det en ny mulighet til å slå et slag for skolelunsjen. Bli med og sett fokus på skolemåltidet ved deres skole!

NM i Lunch 2018
Foto: NM i Lunch

NM i lunsj har som mål å bidra til at ungdomsskoleelever får et sunt og trivelig skolemåltid. Ved å ta utgangspunkt i den ordningen skolen har kan elevene få muligheten til å forbedre skolelunsjen; uavhengig av om skolen har en matpakkeordning eller kantine. 

La elevene bli inspirert av kostrådene og på den måten finn sin løsning på et sunnere skolemåltid: om det er en oppfordring til å tenke grovere (Knekkebrødets dag hver tirsdag), lansere verdens beste fisketaco på Fiskens fredag eller lage salat på glass for salg i skolens kantine. Mulighetene er mange, slipp fantasien løs.

Konkurransen bygger på kostrådene og gir anledning til å dekke mange kompetansemål i både Mat og helse og flere valgfag. Konkurransen starter 1. februar og resultatene må være tilgjengelige på lagets Facebookside senest 9. mars. 

 

Fakta om NM i Lunch

Konkurransearrangør er Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no), Opplysningskontoret for egg og kjøtt (matprat.no), Opplysningskontoret for Brød og Korn, Opplysningskontoret for frukt og grønt og Norges Sjømatråd.

Konkurransen støttes av Helsedirektoratet, Elevorganisasjonen, Landslaget for mat og helse i skolen, Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, Utdanningsforbundet, Kost og ernæringsforbundet (Delta), FUG- Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Landsgruppen av helsesøstre NSF, Skolelederforbundet og NHO mat og drikke.

Prosjektet er finansiert av Gjensidigestiftelsen.

Informasjon om konkurransen hos NM i lunsj