Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

God drikke gjør sjømaten enda bedre, men det er ikke alltid like lett å vite hva som passer. Liora Levi gir deg tips om hva du bør drikke til skalldyr og fisk.

Liora Levi er vinekspert, skribent og sommelier. Hun reiser verden rundt for å lære folk om vinens unike egenskaper og har vunnet flere prestisjetunge priser innenfor fagfeltet.

Her er en oversikt over alle drikketipsene hennes på 3iuka. Du finner du også tips om øl og alkoholfri drikke.

Drikke til reker

Velg noe friskt og fruktig å drikke til reker for å balansere med den milde rekesmaken.

Lioras drikketips til reker 

Drikke til krabbe

Utfordringen med krabbe er at innmaten i skallet er mye kraftigere enn det sarte kjøttet i klørne.

Her er tips til drikke til krabbe

Drikke til blåskjell

Siden blåskjell er mild i smak, er det måten blåskjellene blir tilberedt på som avgjør hvilken drikke som bør velges.

Se hva som passer til ulike måter å tilberede blåskjell

Drikke til laks

Laks er en fet fisk og kan med fordel kombineres med litt kraftigere hvitviner, men vi bør holde oss unna rødvin.

Lioras tips til drikke til laks

Drikke til makrell

Her har vi mye godt å velge mellom, hovedsakelig på hvitvinsfronten. Tysk riesling, gjerne av god kvalitet med litt sødme passer godt til makrell.

Dette bør du velge til makrell

Drikke til bacalao

Da klippfisken ble introdusert til Portugal var det naturlig for portugiserne å drikke egenprodusert vin til retter laget av denne råvaren. Her i Norge drikkes det nok mest øl til bacalao, men mange drikker rødvin som et godt alternativ.

Se drikketips til bacalao