Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Reker med rause smaker

Med reker kan du sette både smak og farge på menyen, enten det er til hverdag eller fest. Reker lar seg kombinere med både det milde og det sterke.

Reker med rause smaker
Foto: Synøve Dreyer

Du skjønner at det er råvare med kvalitet når du treffer den i retter fra hele verden. Slik er det med reker, og du kan bringe hele kloden inn på ditt eget kjøkken når du tar dem, og din egen kreativitet, i bruk. Her får du tipsene og oppskriftene:

  • I det skandinaviske kjøkkenet serverer vi ofte reker sammen med milde smaker der den friske smaken av reker møter liten, men god konkurranse. Klassikeren med reker, loff, majones og sitron er et godt eksempel på det.

  • Hvis du vil utfordre ganen din litt, kan du prøve reker med karrirømme, et mer spenstig rekesmørbrød.

  • Reker er en viktig råvare i det asiatiske kjøkkenet, og da bruker man gjerne lime der vi bruker sitron. Når du smaker kombinasjonen av saftige, søte reker og kraftige orientalske krydder, skjønner du hvorfor råvaren er blitt så viktig i Asia. Grønn currysuppe med torsk og reker varmer deg lenge etter at kasserollen er tom, og reker a la Malaysia byr på en smaksopplevelse fra en matkultur langt øst. 

 Rekesmørbrød. Foto: Aicha Bouhlou