Skrei er torsk, men ikke all torsk blir til skrei. Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. I Norge har vi sterke tradisjoner for å servere skrei med lever og rogn som bare er tilgjengelig i skrei-sesongen, det vil si fra januar til april.
-
Skrei er en sesongvare som er tilgjengelig fra januar til april.
-
Skrei kommer fra verdens største torskebestand som er forvaltet på en bærekraftig måte.
-
Skreiens fiskekjøtt har ekstra mye muskler, god fasthet og et hvitt delikat fiskekjøtt.
-
Skreiens tilbehør som rogn, lever, tunge og kjake gjør produktet skrei helt spesielt.
-
Skrei er rik på proteiner, vitaminer, mineraler, og en porsjon med skrei dekker det anbefalte daglige inntaket av Omega-3-fettsyrer.
Frister det med skrei til middag? Her finner du oppskrifter på skrei.