Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

7 sommerlige retter for barn

Enkle og raske favorittretter for sommerglade barn.

7 sommerlige retter for barn
Foto: Inger Marie Griini / Studio Dreyer Hensley

Om sommeren er det fint å lage raske retter med enkelt og godt tilbehør. Det aller beste er om det passer til både liten og stor. Du må gjerne tenke litt kreativt med smakene når du serverer barna fisk. Mange barn liker smaker de kjenner fra før – men presentert med en ny vri. Bruk friske urter, krydder, sauser og spennende grønnsaker. Her er sju friske og enkle retter vi vet at mange barn liker godt.

1. Laksespyd på grillen

Dette er de store sommervinneren blant barna! Med hjemmelaget tzatziki er retten komplett. Disse kan du serveres i tortillalefse eller pitabrød. Laksespyd er enkelt, godt og noe veldig mange barn liker. La de mekke sine egne spyd med favorittgrønnsakene sine.

2. Fiskepinner med makrell

Sprø makrellpinner panert med knekkebrød er nydelig sommermat. Med remulade ved siden av blir det en stor slager blant store og små. Disse gode fiskepinnene er panert med knekkebrød.

3. Havets skattkiste på grill

Denne oppskriften passer perfekt for både store og små. Her kan man selv velge fisk, grønnsaker og saus til sin skattkiste. Det er bare fantasien som setter grensene. Havets skattkiste funker like godt på grill som i ovn.

4. Laks i tacoskjell

Taco er aldri feil. Heller ikke om sommeren. Laks i tacoen, det er garantert en ny fredagshit! Server med en smakfull hjemmelaget krydderdipp.

 

 

5. Sommerlig hjemmelaget lakseburger

En lakseburger kan du raskt og enkelt lage inne for å servere ute. Oppskriften er en sommerfavoritt – garantert hos flere enn de yngste! Lakseburgere smaker godt og ser imponerende ut.

6. Wrap med grillet laks

En enkel måte å servere grillet laks på er i en tortillawrap. I denne oppskriften har du også hjemmelaget guacamole, agurk og paprika sammen med laksen. Mange barn er veldig glade i wraps. Flaks at det smaker godt med laks!

7. Sweet chili-wok med laks 

En wok er rask sommermat som smaker utrolig godt. I denne oppskriften er grønnsakene woket i en saus av lime, soyasaus og sweet chilisaus. Wok er barnevennlig mat som man kan lage i en fei, når man helst vil nyte sommeren ute.