Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Barnas laks på kun 20 minutter!

Laks er enkelt, godt og sunt. Her har du 5 superkjappe oppskrifter spesielt for barn som elsker laks.

Barnas laks på kun 20 minutter!
Foto: Sentralen

De aller fleste barn liker laks. Ikke så rart når du tenker på de fine, beinfrie laksefiletene som er enkle å tilberede. Laks er også mild på smak, og har en god og fyldig konsistens. Og så må vi ikke glemme fargen. Mange barn synes unektelig det er stas med fisk som er rosa.

For den som skal tilberede laks er det fine at den kan erstatte så mye vi ellers ville lage med kjøtt, siden den holder seg fast og fin og er enkel å kutte og servere i terninger i flere retter, for eksempel til pasta og i supper, i wraps og som fiskepinner.

Les også: Lett å steke laks

I tillegg til å være både anvendelig og god på smak er den også havets supermat. Med rikelige mengder proteiner, vitaminer og mineraler, og kanskje aller mest kjent som hjerneføde med sitt høye innhold av gunstige omega-3-fettsyrer.

Her er 5 gode lakseoppskrifter som barna liker:

1. Pasta med laks

Pasta og laks er to gode venner og en sikker vinner blant barn. Sammen med ostesaus blir retten ekstra smakfull og like populær for store som for små.

2. Laksepakke med grønnsaker

Små, enkle overraskelser er populært blant de yngste i familien. Havets skattkiste er en av dem. Men hva med å prøve en ny vri med laksepakker i bakepapir? Garantert en suksess!

3. Hjemmelagde fiskepinner

Fiskepinner er kanskje noe av det første mange av oss tenker på som en sikker vinner da vi selv var barn. Og hjemmelagde fiskepinner er enklere enn du tror, spesielt om du bruker laks. De blir saftige inni og sprø utenpå, og du kan gjerne servere dem med hjemmelagde, finstrimlede pommes frites bakt i ovnen.

Slik lager du hjemmelagd pommes frites:

  • Finstrimle kokefaste poteter med skall. Beregn to poteter per person. S

  • Skyll dem og tørk av med tørkepapir

  • Legg potetene utover en langpanne smurt med olje.

  • Salte og pepre og hell litt olje over.

  • Sett midt i ovnen på 225 grader i 20-25 minutter.

Skikkelig «Fish´n chips»!

Tips! Grønt tilbehør
I England er det typisk å servere ertepuré, eller «mushy peas» som det også kalles, til «Fish´n chips». Det er knuste, kokte erter som du moser med litt smør, salt og pepper. Et perfekt tilbehør til alle typer stekte fiskeretter.

4. Laksesnitsel

Et alternativ til fiskepinnene, lagd på samme prinsippet, er laksesnitzel. Du kan bruke akkurat samme tilbehøret og fremgangsmåten. Du lager bare større biter. Skvis gjerne litt sitron over før servering. Det syrlige balanserer godt med den fete fisken.

5. Laksetaco

Om dere ikke klarer å vente helt til fredag med tacoen, er det ingenting i veien for å legge inn en fisketacomiddag midt i uka. Laksetaco kan lett bli en ny vinner.

Tips! Laksewrap
Som alternativ til de sprø tacoskjellene kan du gjerne prøve med wraps også. Og bytt gjerne ut tomatsalsaen med bare rømme, kanskje blandet med litt most avokado? Avokado er kjempegodt til laksewraps og har en mild smak som barn liker.

Wrap med grillet laks. Foto: Studio Dreyer Hensley