Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Engasjerte sjømatkokker

Matgleden starter lenge før familien setter seg rundt middagsbordet, spesielt for de yngste.

Engasjerte sjømatkokker
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Det er bare voksne som foretrekke å komme til duk og dekket bord. For de yngste er det motsatt: Maten er best når de har deltatt selv.

La barna være med på å bestemme

Planlegg ukemenyen sammen med de yngste i familien! Hvis dere har som mål å spise sjømat to eller tre ganger i uka, kan barna velge hvilke dager det skal være og hvilke retter de vil ha disse dagene.

Prøv: hverdagsoppskriftene pasta med laks og ovnsbakt torsk med tomat og basilikum.
Helgekosen: kan være burger med laks eller nachos med torsk.

Små kjøkkensjefer

De fleste oppskriftene gir rom for ulike grønnsaker og fiskeslag, og i butikken kan barna velge mellom dem. La barna velge hva og hvor mye som skal være med i.

Oppskriftene: Havets skattkiste eller fiskepudding med rotgrønnsaker

De voksne kan fordele oppgavene etter vanskelighetsgrad, men la barna delta med å kutte, røre og smake underveis. 

Se også: 5 tips når barna skal hjelpe til på kjøkkenet.