Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Sjømat til forrett i julen

Ingenting er som å kunne variere de tunge kjøttmåltidene i julen med deilige, lette sjømatretter. Her er de beste forrettene du kan servere i julen med sjømat. 

Sjømat til forrett i julen
Foto: Kai Øveraasen

I julen er nordmenn mer tradisjonsbundet enn ellers i året. De aller fleste har tradisjon for å spise enten ribbe eller pinnekjøtt på selve julaften. Men mange steder spises det også torsk, lutefisk og kveite på den store dagen. I tillegg har veldig mange en tradisjon for å spise fisk minst én av romjulsdagene.

Frisk forrett av sjømat

Ikke alle bruker forrett til julemiddagen, siden den ofte er mettende nok i seg selv. Men i løpet av romjulen er det på sin plass med minst én skikkelig treretters festmiddag. Kamskjell er alltid en populær forrett. Til ett av julens selskap bør du prøve denne oppskriften med kamskjell i hovedrollen.

Kongekrabbe er en fantastisk ingrediens til forretten. Rett og slett en altfor lite brukt delikatesse! Vi anbefaler denne oppskriften på snitter med kongekrabbe til forreten

Marinerte reker er en nydelig liten rett som passer godt som forrett og tapas.
En aen enkel og god forrett er røykt ørret med eplesalat. Friskt, enkelt og veldig godt!


Timianbakt kongekrabbe er en smakfull og fargerik rett som vil imponere gjestene. Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Rått og godt

Rå ørret med kremet avokado er en enkelt og lekker forrett, og når vi først er inne på rå fisk, så kommer vi heller ikke unna sashimi. Tynne, rå skiver av laks eller ørret er perfekt som forrett sammen med klassisk tilbehør som soyasaus og syltet ingefær. Lag også gjerne en ponzusaus i stedet for den vanlige soyasausen. Piff opp sashimien med sesamfrø, litt avocado og vårløk som ekstra tilbehør!

God forrett og god jul!

Se flere: Oppskrifter på julens beste forretter med sjømat