Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Påskemat

Enten vi feirer i byen, på fjellet eller ved havet. I påsken samler vi familie og venner ved langbordet til frokost, lunsj og middag. Sjømat står selvfølgelig på menyen.

Påskemat
Foto: Katrine Lunke

Noen av oss blir hjemme, noen forlenger vinteren på fjellet og atter andre oppsøker våren ved sjøen. Felles for oss er at vil bruke dagen på å nyte årstiden og naturen, og sette god mat på bordet både før og etter. Med sjømat er det mulig å oppfylle alle ønskene for påsken.

  • Med rette kalles den havets spekeskinke, og har sitt høydepunkt i påsken. Les hvorfor klippfisk er perfekt påskemat framfor noe annet, og les hvordan du lager påskens klippfiskfest.

  • Påsken er også sene frokoster og lange lunsjer med venner og familie ved bordet. Når det beste pålegget skal fram, kan du skape påskestemning med sild i mange varianter.

  • Tiden mellom lunsj og middag betyr påsketur for mange. Velg sjømat på tur, uansett om turen går til høyeste topp eller nærmeste solvegg.