Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Smaken av Asia på grillen

Drøm deg langt bort i sommer med deilige, eksotiske smaker på grillen.

Smaken av Asia på grillen
Foto: Esten Borgos

Lime og koriander, soya, chilli og ingefær. Smaken av Asia er uimotståelig, og gir mange spennende muligheter og kombinasjoner i marinadene du kan bruke til fisken på grillen.

Marinader er enkle å bruke, og du kan velge om du bare vil pensle den rett på under grilling, eller om du vil la fisken ligge litt og trekke til seg alle de gode smakene.

Soya og ingefær danner basis i mange asiatiske retter, og passer kjempegodt til fet fisk som laks. Dessuten er laks en av sommerfavorittene på grillen. Med en litt syrlig salat til, blir dette fort en populær gjenganger.

Oppskrift på soyamarinert laks finner du her.

Hvit fisk på grillen
Har du tilgang på steinbit eller breiflabb kan du leke deg litt med hvit fisk også på grillen, for den har det veldig bra når den blir smaksatt med litt hot chili, koriander og syrlig lime. Vi har funnet den perfekte salsa med asiatisk «tøtsj» til laksen. Du kan bare glede deg til steinbit med chili- og avokadosala.

Grillet breiflabb med tandoorismak. Foto: Synøve Dreyer

Koreanske laksespyd
Og så må vi ikke glemme grillspydet, selvsagt må vi ha det også i sommer, og til det har vi valgt laksen igjen, med det perfekte, faste kjøttet. Vi har hentet inspirasjon fra en av de heteste mattrendene akkurat nå: Det koreanske kjøkkenet, og bruker litt sesamolje, vårløk, hvitløk og søt risvin: Mirin, som gir en deilig sødme til marinaden. Mirin får du kjøpt i alle asiatiske butikker, så du må bare prøve våre koreanske laksespyd.

Uer på grillen med asiatisk vri
Uer er en dypvannsfisk som også passer godt med asiatisk krydder. Pakker du den inn i folie på grillen vil den holde på alle de gode smakene, i tillegg til at du får en nydelig kraft. I vår oppskrift på uer med asiatisk krydder er det korianderfrø, ingefær og sesamolje som pirrer smaksløkene. I stedet for å steke uer i panna som i denne oppskriften, kan du også legge den med skinnsiden ned på grillen. Den blir minst like god.

Sweet chili-marinerte fiskespyd 
Til slutt - en skikkelig delikatesse med smak av sweet chili. Sweet chilisaus er utrolig anvendelig, ikke minst til fisk, og er super enkel å bruke for seg selv som marinade, eller sammen med flere ingredienser.

Litt ekstra hvitløk gir den ekstra piffen på disse sweet chili-marinerte fiskepydene som du like gjerne kan legge på grillen som i ovnen eller på stekepanna. Du må gjerne legge grønnsakene i tinnfolie sammen med fiskebitene penslet med sausen også. Det er du som er sjefen for sommergrillen, så gjør det som passer deg best.

Ha en deilig asiatisk grillsommer!