Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det rette tilbehøret gir den grillede sjømaten en ekstra spiss. Marinaden, dressingen og en god salat gjør smaksopplevelsen komplett.

Sjømat trenger litt salt og syre for at smaken skal komme til sin rett. En god marinade med for eksempel ingefær og chili eller honning og hvitløk gjør jobben og fremhever den gode smaken av sjømat:

  • Du kan også bruke olje, sitron og pepper. Du kan gjerne legge til noen spennende smaker, men la ikke den lette og delikate fiskesmaken forsvinne. Prøv denne oppskriften på sitronmarinade.

  • Behold skinnet, skrap det godt, og fjern bein før du marinerer fisken. 

  • Fisk som marineres i kjøleskapet kan ligge til neste dag, mens fisk som marineres i romtemperatur må grilles samme dag.

Dristig saus eller klassisk dressing

Når fisken er ferdig grillet kan den gjerne serveres med en deilig og smakfull dressing.

  • En vinaigrettedressing lager du av olje og eddik, mens rømmedressing kan være basert på rømme og majones.

  • Bruk salt, pepper og det du ellers har og ønsker når du gir dressingen smak.

  • Grønn salsa kan være et alternativt følge til grillet sjømat.

Grønt tilbehør

  • Lag en potetsalat av nypoteter kokt i havsalt, grillet og vendt i en dressing av olivenolje, gressløk eller vårløk, salt, pepper og sitron. Potetsalaten kan også inneholde friske urter etter ønske.

  • Avokado er en grønnsak som egner seg til grilling og som passer godt til sjømat. Del den på langs i to eller fire, pensle med olje og krydre med salt og pepper. La skallet være på til den er ferdiggrillet, og drypp sitronsaft over.

Her finner du andre enkle oppskrifter som kan følge grillmaten din.