Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Vintermat med smak av sommer

Blåskjell er på sitt mest sødmerike, frodige og delikate om vinteren. Ta i bruk den deilige råvaren i de mørke månedene, og server måltider som smaker sommer.

Vintermat med smak av sommer
Foto: Eva Brænd

Det er noe sommerlig over blåskjell, som vi gjerne nyter utendørs med et glass hvitvin til. Det er likevel ingen tvil om at blåskjellene er aller best om vinteren, så peiskos bør bli en like vanlig ramme for blåskjell som svaberg. Like sikkert er det at det også de norske blåskjellene er blant verdens beste. Det sørger oppveksten i kalde og klare norske fjordene for. 

  • En gryte med blåskjell er perfekt for folk på farten – eller for en vert som vil være mer med gjestene og mindre på kjøkkenet. Les hvordan du tilbereder blåskjell og får smakfulle måltid.

  • God mat og god drikke hører sammen, også når du serverer blåskjell. Velg riktig drikke til blåskjellene.

  • Noen liker å plukke sine egne blåskjell, sjekk at blåskjellene er trygge ved å lese våre tips og Mattilsynets råd