Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Sjømat på tur

Turmaten skal både være lettvint, holdbar og sunn, og på vinterhalvåret varme en kald kropp. Til det er sjømat perfekt! Grill eksempelvis laks på bålet, ta med fiskesuppe på termos eller lag en sandwich med fiskekake til matboksen.

Sjømat på tur
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Du har gått langt og lengre enn langt, og trenger påfyll før siste bakken. Eller så har du samlet de du er glad i rundt bålet like ved hytta eller i fjærsteinene. Uansett skal maten både friste og gi energi.

  • Det er enkelt og godt å legge sjømat på bålet, og der samles vi enten vi er ved sjøen eller på fjellet. Lag havets skattkiste, det beste fra hav og land i samme folie, som du kan pakke ferdig før turen eller rundt bålet. 

  • Blåskjell i kokosmelk og karri kan også legges på bålet!

  • Ta med en rist og trepinne og lag fiskespyd med dine favorittingredienser

  • Hvis du ikke lager bål på tur, er det godt å få varmen i seg fra en deilig suppe. Lag klassisk fiskesuppe, så har du både turmat på dagen og forrett på kvelden.

  • Du kan også ha sjømat i matpakken hvis den er av det tradisjonelle norske slaget, i papir eller boks. Legg fiskeburger i matboksen til de yngste. Også en bagel med røykt laks blir en favoritt hos hele familien! 

Se flere tips om hvordan du kan ta med sjømat på tur