Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Verdens beste fiskesuppe

Det finnes ingen fasit på den perfekte suppen, men med havets beste råvarer, gode supperåd og din egen smak ligger alt til rette for verdens beste fiskesuppe.

Verdens beste fiskesuppe
Foto: Synøve Dreyer

Sjømat er det perfekte utgangspunktet for gode supper, fordi fisk og skalldyr kan kombineres med smaken fra så mange grønnsaker og urter. Velg dine favoritter og følg disse tipsene:

  • Grunnlaget for en god fiskesuppe er kraften. Aller best blir den om du koker den på hjemmelaget fiskekraft, som kan lages på rester etter filetert fisk eller rekeskall.

  • Suppen skal alltid ha et raskt oppkok, hvis ikke oppskriften sier det motsatte. Pass deretter nøye på at den ikke koker for hardt. Rør heller ikke for mye i suppen etter at fisken er lagt i. Da faller fisken fra hverandre og suppen blir uklar.

  • La ikke ingrediensene ligge for lenge i suppen. Huskeregelen for fisk kan være at den alltid skal trekke kortere tid enn du tror den trenger, da beholder du den saftig i suppen. Koker du en suppe med reker og skalldyr, skal disse legges i så sent at de bare rekker å bli gjennomvarme. Ligger de for lenge i suppen, blir de seige.

  • Smak alltid til med salt og pepper mot slutten. Pepperen mister aromaen hvis den kommer i for tidlig, og saltet kan bli for dominerende etter hvert som væske fordamper fra suppen.

  • Suppe kan fryses ned og varmes opp senere. Avkjøl suppen på kjøkkenbenken, sett den så i kjøleskapet noen timer før du fryser den. Da unngår du å få iskrystaller i fiskekjøttet.

  • Og til slutt: Husk at varm mat, og særlig suppe, alltid skal serveres i varme tallerkener!