Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Mac & Fish

Retter i form er en favoritt hos mange. Prøv denne med torsk, makaroni og bacon. Den smaker veldig godt med hjemmelaget pesto til.

Mac & Fish
Foto: NSC
  1. 1

    1. Dette trenger du

    Torsk, makaroni, bacon, grønnkål, melk, hvetemel, smør, dijonsennep, fennikel, frosne erter, basilikum, persille, olivenolje, cheddar, hvitløksfedd og griljermel/panko.

  2. 2

    2. Tilberedning

    Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kok makaroni. I mellomtiden smelter du smør og tilsetter hvetemel. Rør til en jevn røre og spe på med melk til den får en kremete konsistens. Bland inn sennep, muskat, ost, salt og pepper.

     

    Stek baconbiter i en steikepanne og sett baconet til siden. Deretter stekes fennikel og grønnkål lett i olje og hvitløk i ca 1-2 min.

     

    Kok opp en kjele med vann og tilsett litt salt. Ta kjelen av platen og legg i torsken. La det trekke i 10 min.

  3. 3

    3. Legg ingrediensene i en ildfast form

    Bland makaronien med sausen og vend inn torskebiter, grøntblandingen og bacon. Topp med griljermel/panko.

  4. 4

    4. Middagen er ferdig!

    Etter 20 minutter i ovnen er middagen ferdig!

  5. 5

    5. Vil du lage egen pesto?

    Ingredienser: Persille, basilikum, sitron, olivenolje, salt og pepper. Mos alle ingrediensene med en stavmikser, og tilsett ønsket mengde salt og peper.