Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften får blåskjell en god smak med sitrongress og curry paste. Av kraften fra blåskjellene lages en smakfull saus med matfløte, lime og koriander.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg blåskjell blåskjell
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 2 stk stk sitrongress sitrongress
  • 2 ss ss smør smør
  • 1 ss ss curry paste, rød curry paste, rød
  • 0,5 dl dl hvitvin hvitvin

Saus

  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • 2 ss ss smør smør
  • 1 stk stk lime lime
  • koriander, frisk koriander, frisk

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk sjalottløk, skjær fennikel og purre i tynne skiver, og skjær kjernen i sitrongresset i biter.

  • Surr grønnsakene i smør og curry paste.

  • Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og la koke til blåskjellene åpner seg.

  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Saus

  • Sil kraften av blåskjellene og kok den opp sammen med matfløte.

  • Pisk inn smør og smak til med limeskall, limesaft og frisk koriander.

Server blåskjell med sausen over.