Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Blåskjell med hvitvin og hvitløk passer perfekt når du skal invitere gjester, enten som hovedrett eller som forrett. Enkelt og raskt!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg blåskjell blåskjell
  • 0,5 stk stk selleri selleri
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 5 cm cm purre purre
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk løk, purre og selleri, og surr i smør til løken er myk, men ikke brun.

  • Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.

  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.

  • Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.

  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

  • Tilsett hvitvin og finhakket hvitløk. Rist på kasserollen og kok opp.

Server med brød ved siden av.