Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det som er spennende med blåskjell er at man kan lage mange forskjellige smaksvarianter basert på en grunnoppskrift. I denne oppskriften tilsettes øl, noe som gir en fyldig smak.  

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg blåskjell blåskjell
  • 1 dl dl vann vann
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk selleri selleri
  • 2,5 dl dl øl, mørkt øl, mørkt
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød
  • 1 stilk stilk persille, frisk persille, frisk
  • 2 kvister kvist timian, frisk timian, frisk

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk løk og selleri, og ha i en kasserolle med blåskjellene og vann.

  • Legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.

  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.

  • Sil kokekraften over i en annen kasserolle og tilsett øl, persille, timian og laurbærblad.

  • Kok opp og kok ut kullsyregassen i ølet.

  • Rør inn smør, og smak til med salt og pepper.

Hell sausen over blåskjellene, og server med brød.