Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er oppskriften på en smakfull blåskjellrett med smak av Provence. 

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg blåskjell blåskjell
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 potte potte timian, frisk timian, frisk
  • 2 ss ss olje olje
  • 3 dl dl hvitvin, tørr hvitvin, tørr
  • fløte fløte
  • salt salt

Topping

  • 2 stk stk tomat tomat
  • 4 skiver skive bacon bacon
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 dl dl persille, frisk persille, frisk
  • 50 g g bønner, grønne bønner, grønne

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian, og fres i olje i en stor kasserolle.

  • Tilsett hvitvin og kok opp.

  • Ha i blåskjellene og la det koke på høy varme til skjellene åpner seg, ca. 3 minutter. Rist på kasserollen et par ganger i løpet av koketiden.

  • Kast blåskjell som ikke har åpnet seg.

  • Rens skjellene og la en del av skallet være igjen. Legg blåskjellene i en serveringsform.

  • Kok opp blåskjellkraften, tilsett fløte og kok i 4-5 mintter.

  • Smak til med salt og ev. litt hvitløk, og skum med en stavmikser.

Topping

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Strimle baconskivene, og finhakk hvitløk, chili og persille.

  • Stek bacon og hvitløk, og tilsett chili og grønne bønner mot slutten.

  • Rør inn tomat og persille, og ha blandingen over blåskjellene i formen.

Server blåskjellene med skummet på toppen.