Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Blåskjellpasta i en tomatsaus med hvitløk og chili setter smaksløkene i høyspenn. Topp pastaretten med revet parmesan.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg blåskjell blåskjell
  • 400 g g pasta penne pasta penne
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 dl dl hvitvin hvitvin
  • 0,5 dl dl vann vann

tomatsaus

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 dl dl vann vann
  • sukker sukker
  • salt og pepper salt og pepper
  • kajennepepper kajennepepper

Tilbehør

  • ruccolasalat ruccolasalat
  • parmesanost parmesanost

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Kok pasta etter anvisning på pakken. 

  • Finhakk hvitløk og sjalottløk, og fres i olivenolje i en kasserolle til sjalottløken er blank.

  • Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, og damp under lokk til blåskjellene åpner seg. Kast de som ikke åpner seg. 

  • Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt. 

Tomatsaus

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili, og fres i olivenolje. 

  • Rør inn tomatpuré og la det frese i 1 minutt til.

  • Tilsett hermetiske tomater og vann, og la det koke til tomatsausen tykner, 5-10 minutter.

  • Smak til med sukker, salt og kajennepepper.

  • Kjør sausen jevn med en stavmikser.

  • Vend inn blåskjell og pasta.

Server blåskjellpasta med ruccolasalat og revet parmesan.