Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag en smakfull og mettende salat med blåskjell, potet og grønnsaker til middag. Denne oppskriften passer også godt når du vil lage en spesiell lunsj.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg blåskjell blåskjell
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss olje olje
  • 0,5 dl dl hvitvin hvitvin
  • 0,5 dl dl vann vann
  • 8 stk stk potet, liten type potet, liten type
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,25 ts ts flaksalt flaksalt
  • 175 g g salat, småbladet salat, småbladet
  • 8 stk stk reddik reddik
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk agurk agurk

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i olje.

  • Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.

  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.

  • Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.

  • Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

  • Rens blåskjellene, men spar gjerne noen med skjell til pynt.

  • Kok potet, avkjøl og skjær i ca. 2 cm tykke skiver.

  • Vend potetskivene i olivenolje og flaksalt.

  • Vask salaten.

  • Skjær reddik, gulrot og agurk i skiver, og bland sammen med blåskjell, potet og salat.

Server salaten med brød ved siden av.