Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dampede blåskjell er godt, og med hvitløk og chili blir det enda bedre. I denne oppskriften er de dampet i eplejuice og lime, så her er det mange smaker.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg blåskjell blåskjell
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 kvister kvist persille, frisk persille, frisk
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 2 dl dl eplejuice eplejuice
  • 2 ss ss olje olje

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Vask og rens sjalottløk, hvitløk, persille og chili.

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille, og skjær chili i tynne skiver.

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.

  • Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Surr sjalottløk, hvitløk og chili i olje i en kasserolle til løken er myk, men ikke brun.

  • Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 4 minutter.

  • Når skjellene har åpnet seg, har du i hakket persille, saften av lime og eplejuice, og gir det hele et oppkok.

Server blåskjellene med brød ved siden av.