Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gratinering er en fin måte å gi blåskjellene ekstra smak. Med spekeskinke, løk, hvitløk og cheddar er dette en oppskrift du nok vil lage flere ganger.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg blåskjell blåskjell
  • 2 ss ss løk løk
  • 2 ss ss selleri selleri
  • 2 ss ss purre purre
  • 2 ss ss smør smør

Gratinering

  • 4 skiver skive spekeskinke spekeskinke
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss olje olje
  • 2 dl dl cheddar cheddar

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

  • Finhakk løk, stangselleri og purre, og ha i en kasserolle med smør og blåskjell.

  • Kok til blåskjellene åpner seg, ca. 3 minutter.

  • Løsne skjellmaten fra skjellet og legg den tilbake i det halve skjellet.

  • Legg disse på et flatt fat.

Gratinering

  • Skjær spekeskinke i små biter, og finhakk løk og hvitløk.

  • Varm opp olje i en stekepanne og tilsett skinke, løk og hvitløk.

  • Stek på middels varme til skinken er sprø.

  • Fordel blandingen over skjellmaten i skjellene.

  • Strø over revet cheddar og sett under grill i stekeovnen til den smelter, ca. 2 minutter.

Server blåskjellene på fat eller i en fin skål.