Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Blåskjell er festmat som er utrolig kjapt og enkelt å lage! Gratiner dem i stekeovnen for å få med mange gode smaker, og server med brød og aïoli. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg blåskjell blåskjell
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 150 g g smør smør
  • 2 dl dl griljermel griljermel
  • salt, grovt salt, grovt

Tilbehør

  • ciabatta ciabatta
  • aïoli aïoli

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 250 °C.

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.

  • Finhakk hvitløk, sjalottløk og persille, og rør det sammen med temperert smør og griljermel til en smuldredeig.

  • Damp blåskjell i en tørr kasserolle med lokk, på sterk varme til skjellene åpner seg, ca. 4 minutter.

  • Kast skjell som ikke har åpnet seg.

  • Ta ut skjellmaten og legg dem tilbake i halve skall.

  • Ha grovt salt i en ildfast form og legg på de halve blåskjellene med innmaten i.

  • Fordel smuldredeigen over skjellene, og gratiner dem høyt i stekeovnen til smøret smelter og overflaten er gyllen, ca. 2-3 minutter.

Server de gratinerte blåskjellene med ciabatta og aïoli.