Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dampede blåskjell er en delikatesse, og i denne oppskriften gratinerer du dem raskt etterpå. Du kan bruke de urtene du liker best. Denne vil imponere!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 kg kg blåskjell blåskjell
  • 3 ss ss smør smør
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin

Gratinering

  • 100 g g ost ost
  • 0,5 skiver skive loff loff
  • 1 dl dl persille, frisk persille, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss hvitvin hvitvin
  • 1 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper
  • brød brød
  • salat salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 250 °C.

  • Vask og skrubb blåskjellene, og kast de som ikke lukker seg når du banker på dem.

  • Smelt smør, og ha finhakket hvitløk og hvitvin i en vid kasserolle.

  • Damp blåskjellene i kasserollen, og ta dem opp når de har åpnet seg, etter ca. 5 minutter.

Gratinering

  • Legg halve skjell med skjellmat i en langpanne.

  • Riv ost, smuldre loff til smuler og finhakk persille og hvitløk.

  • Smelt smør i en kjele og bland inn ost, loff, persille, hvitløk og hvitvin. 

  • Smak til med salt og pepper.

  • Fordel blandingen over blåskjellene og gratiner dem i stekeovnen på øverste rille til osten har smeltet. Det går veldig fort.

Server gratinerte blåskjell med salat og brød ved siden av.